İçeriğe geç

Kakaolu Kekin Üstüne Ne Dökülür

Kakaolu kekin üstüne sos nasıl yapılır?

Klasik orta boy fırın tepsim için 1 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı kakao yeterli oluyor. 1-2 yemek kaşığı yağ bu sosu tamamlıyor. Yağın eklenmesi sosun parlaklığını artırıyor. Bu sosu fırından çıkar çıkmaz kekin üzerine dökün ki sos çok ısınmasın.

Kakaolu kekin üzerine süt dökülür mü?

Kek pişerken üzeri için çikolatayı su banyosunda eritin, azar azar 1 su bardağı süt ekleyip karıştırın. Kek fırından çıkınca dilimleyin, kürdanla delin ve üzerine sosu dökün.

Kakaolu kekin üstüne puding olur mu?

Kekin üzerine kakao sosunu tamamen soğumadan dökün. Bir kaşık yardımıyla kekin üzerine güzelce yayın. Diğer yandan kakao pudingini, arkasında belirtilen miktardan 1 çay bardağı daha az İçim süt ile pişirin. Islak kekin üzerine soğumadan pudingi dökün.

Kekin üzerine sos sıcak mı dökülür soğuk mu?

Baharatlı ve hafif koyu bir sos elde edin. Kekinizi fırından çıkarın, hala sıcakken dilimleyin ve üzerine baharatlı sosu dökün. Bu nedenle hem kekin hem de sosun sıcak olması çok önemlidir.

Kekin üstüne çikolata sos olur mu?

Fırından çıkardığınız kekin biraz soğumasını bekleyin. Parçalanmaya başlayan keki kalıptan çıkarın ve bir kürdan kullanarak sosun geçmesine yetecek kadar derin delikler açın. Son olarak çikolata sosu gezdirdiğiniz kekin üzerine çikolata parçaları ve kırılmış fındık serpin. Çikolata soslu kek tarifi servise hazır.

Kekin üzerine sos ne zaman dökülür?

Kek çıktıktan sonra ilk 5 dakika bekleyin, kürdanla delikler açın, dilimleyin ve üzerine acı sosu dökün. Kekin ve sosun sıcak olduğundan emin olun, aksi takdirde çekmez. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Sos çekildikten sonra buzdolabında dinlendirin.

Kekin üzerine süt sıcak mı dökülür soğuk mu?

*Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirip dilimliyoruz ve üzerine 1 su bardağı soğuk süt döküyoruz. İsterseniz kekinizin üzerine muhallebi, çikolata sosu veya beyaz çikolata sosu dökebilirsiniz.

Kakaolu kekin üstüne pudra şekeri dökülür mü?

Kekimizin hava almaması için ilk 30 dakika fırın kapağını açmamaya dikkat edeceğiz. 5- Kekimiz oda sıcaklığına gelince servis tabağına alıp üzerini pudra şekeri veya tercih ettiğimiz diğer malzemelerle süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Kakaolu kek sütle mi yoğurtla mı?

Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, şerbet veya sos kullandığınızda veya aroma eklediğinizde ise yoğun ve nemli kekler için yoğurt kullanmanızı öneririz.

Kakao yerine toz puding kullanılır mı?

Eğer evinizde kakao yoksa, bunun yerine muhallebi ile kakao keki yapabilirsiniz. Tamamen farklı bir lezzet katar ve kakao rengini alır.

Pudingli ıslak kek olur mu?

Kekimiz pişerken pudingi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Kek piştikten sonra süt, şeker ve kakaoyu karıştırıp şeker eriyene kadar biraz ısıtıyoruz. Pişen ve soğuyan kekin üzerine döküyoruz. Son olarak tencerede hazırladığımız soğuyan pudingi kekin üzerine döküp dilimleyerek servis ediyoruz.

Sıcak kekin üstüne puding dökülür mü?

Kek fırından çıkınca ve biraz soğuyunca üzerine 1 su bardağı soğuk süt dökün. Bu arada pudingi hazırlayın ve kek hala sıcakken üzerine dökün.

Kakao ile çikolatalı sos nasıl yapılır?

Hazırsanız başlayalım! Malzemeler: 2 su bardağı süt 1,5 yemek kaşığı kakao 4 yemek kaşığı toz şeker 1,5 yemek kaşığı un Bu basit ve lezzetli çikolata sosunu kek, turta, dondurma, waffle veya meyvelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!4 Mayıs 2023

Keki ıslatmak için süt yoksa ne kullanılır?

Ancak, evde ne süt ne de yoğurt bulunan kek yapmak istediğimiz durumlarla sık sık karşılaşmışızdır. Bu durumlarda aslında bir kurtarıcı vardır. O da sudur. Ayrıca, laktoz intoleransı olan kişiler keklerini suyla hazırlayıp gönül rahatlığıyla yiyebilirler.

Kek sıcakken mi kesilir soğukken mi?

Kek piştikten sonra bir süre fırında bekletin. Daha sonra çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlendirmeden kesmeyin ve servis etmeyin, kendine gelmesi için zaman tanıyın.

Browni kek sosu nasıl yapılır?

2-2.5 su bardağı süt, yağ, şeker ve kakaoyu ekleyip ocakta 10 dakika kadar karıştıralım. Isıtalım, elde ettiğimiz keki dilimleyelim, sosu sıcak kekin üzerine dökelim ve küçülmesini bekleyelim. Dilediğiniz ve hoşunuza giden malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Kekin üzerine limon sosu nasıl yapılır?

Sos için: Pudra şekerini eleyin. Limon suyu ve sütü ekleyin ve mikserle karıştırın. Çok koyuysa limon suyu ekleyin ve sıvıysa pudra şekeri ekleyin ve tekrar karıştırın. İstenilen kıvama geldiğinde, soğumuş kekin üzerine dökün.

Kakao yerine çikolata sosu olur mu?

Kakao yerine çikolata sosu tozu veya çikolatalı puding tozu da kullanabilirsiniz.

Çikolata ile sos nasıl yapılır?

Malzemeler: 200 gram beyaz çikolata, 1 su bardağı krema, 1 çay kaşığı vanilya özü. Çikolatayı eritin ve kremayı ayrı bir kapta kaynatın. Eritilmiş çikolatayı kremaya ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Son olarak vanilya özünü ekleyin ve karıştırın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir