20 yılını dolduran öğretmen başöğretmen olabilir mi?
19 yıldır öğretmenlik yapan ve 2 yıldır uzman öğretmen olarak çalışan herkes doğrudan başöğretmen pozisyonuna başvurabilir. Toplam 20 yıldır öğretmenlik yapıyorsanız veya öğretmenlik deneyiminiz + uzmanlık bilginiz varsa, doğrudan başöğretmen pozisyonuna başvurma hakkınız vardır.
Başöğretmenlik için 10 yıl şartı kalktı mı?
Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) teklifinin yürürlüğe girmesinin ardından, 20 yıl kıdemi olan yaklaşık 230 bin öğretmen, uzmanlık öğretmenliği için 10 yıl beklemeden “okul müdürü” unvanına başvurma imkânına kavuşacak.
Başöğretmenlik değişti mi?
Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan kadrolu öğretmenlerin uzman öğretmen ve okul müdürü olabilmelerini sağlayan yönetmelik Meclis tarafından onaylandı. Buna göre, mevcut yönetmelik uyarınca 10 yıl hizmeti olan kadrolu öğretmenlere uzman öğretmen unvanı verilecek.
Başöğretmenlik ne zaman yürürlüğe girecek?
Milli Eğitim Akademisi ile Akademi İzleme ve Rehberlik Kurulu Kanunu hükümleri 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek.
Kimler başöğretmen olacak 2024?
20 yıllık mesleki deneyimi olan öğretmenler okul müdürü olacak. Öğretmenlik Mesleği Kanunu “Geçici Madde 3” teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Buna göre, kanunun yürürlüğe girdiği tarihte görevde olan öğretmenler, 20 yıllık mesleki deneyimi tamamlamaları halinde doğrudan okul müdürü unvanı için başvuruda bulunabilecekler.
Başöğretmen olma şartları nelerdir?
Okul müdürü unvanını almak için önce on yıllık kadrolu öğretmenlik deneyiminiz, ardından on yıllık uzman öğretmenlik deneyiminiz olması gerekir. Bu unvanı almak için en az 20 yıllık mesleki deneyime sahip olmanız gerekir.
Başöğretmenlik sınavı kalkacak mı?
Teklif, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen maddeleri yeniden düzenledi. Uzman ve okul müdürleri için mesleki kariyer sınavı kaldırıldı.
Başöğretmenlik şartı kaç yıldır?
Deneyimli öğretmenlerden; Başöğretmen unvanı, en az 10 yıl öğretmenlik mesleğinde çalışmış, herhangi bir terfi kısıtlamasına tabi olmayan ve Başöğretmen Akademisi tarafından düzenlenen eğitimi tamamlamış olanlara verilir.
Öğretmen kanunu meclisten geçti mi?
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Meclis’te kabul edildi. Milli Eğitim Akademisi’nin kurulmasını öngören “Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi” Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilerek yürürlüğe girdi.
Başöğretmenlik eğitimi nasıl olacak?
➢ 17 Temmuz 2023 – 18 Eylül 2023 tarihleri arasında Öğretmen Bilgi Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yoluyla 240 okul müdürü yetiştirme kursu verilecektir. İlgili eğitim programının eksiksiz (100%) tamamlanması gerekmektedir.
Başöğretmenlik başvuruları ne zaman?
Takvime göre, eğitim programına başvurular 1-10 Haziran 2022 tarihleri arasında alınacak, uzman öğretmen yetiştirme programı 18 Temmuz-5 Eylül 2022 tarihleri arasında, müdür yardımcılığı yetiştirme programı ise 18 Temmuz-19 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Başöğretmen ne kadar fark alıyor?
Konuşma. Öğretmenler şunu okumalı: Müdür ek 8000 TL alıyor ve susuyor. Uzman öğretmen ek 4000 TL alıyor ve susuyor. Sıradan öğretmen bekleme süresini 5 yıla indirip 4000 TL almayı hayal ediyor, bu yüzden konuşuyor.
20 yılı dolduran başöğretmen olacak mı?
– Diğer disiplinlerden gelen öğretmenler başöğretmen olabilir mi? 3- Örneğin; – Halen eğitim kadrosunda bulunan ve en az 20 yıl hizmeti bulunan uzman bir öğretmen başöğretmenlik kadrosuna başvuruda bulunabilir.
Başöğretmenlik geldi mi?
Öğretmenlik mesleği kanunu teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilerek yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme üç kariyer seviyesi oluşturuyor: öğretmen, uzman öğretmen ve müdür. 230.000 öğretmene 10.000 liraya kadar ek maaşla “müdür” yolu açıldı.
Öğretmenlik meslek kanunu 2024 nedir?
7528 sayılı Öğretmenlik Meslekleri Kanunu kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Akademisine hazırlık eğitimine kabul edilen öğretmen adayları, eğitimleri süresince genel sağlık sigortalısı sayılırlar.
Başöğretmenlik için kaç yıl gerekir?
Deneyimli öğretmenlerden; Başöğretmen unvanı, en az 10 yıl öğretmenlik mesleğinde çalışmış, herhangi bir terfi kısıtlamasına tabi olmayan ve Başöğretmen Akademisi tarafından düzenlenen eğitimi tamamlamış olanlara verilir.
Bir öğretmen bir okulda en fazla kaç yıl görev yapabilir?
İsteğe bağlı öğretmen çalıştırma hakkı: Öğretmenler, aynı okulda belirli bir süre (genellikle 3 veya 4 yıl) çalıştıktan sonra kendi istekleriyle görev yerlerini değiştirmeyi talep edebilirler.
Öğretmenlik meslek kanunu 34 madde nedir?
MADDE 34 – (1) Bu Kanunda hüküm bulunmayan hâllerde, hazırlık eğitimine devam eden öğretmen adayları hariç olmak üzere, bu Kanun kapsamındaki personel hakkında 657 sayılı Kanun ve diğer ilgili kanunların hükümleri uygulanır.
Başöğretmen başvurusu nasıl yapılır?
Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumları ile özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler başvurularını mebbis..tr üzerinden yapabilecek.