Makale bölümleri nelerdir?
Makalenin bölümleri: Makalenin genel bölümleri; başlık sayfası, özet ve anahtar kelimeler, metin, bibliyografya, tablolar, şekiller ve dipnotlardan oluşmalıdır.
Makalede kaç bölüm olur?
2)Makalenin bölümleri: Ayrıntılar aşağıda verilmiştir; Başlık Sayfası, Özet, Giriş, Materyal ve Yöntemler, Sonuçlar, Tartışma ve Kaynaklar bölümlerinden oluşmaktadır.
Makalenin içeriği nedir?
Makale genellikle bir giriş, bir ana bölüm ve bir sonuçtan oluşur. Konu girişte tanıtılır, tematik ayrıntılar gelişmede açıklanır ve tüm bilgiler sonuçta özetlenir. Makaleler genellikle ciddi ve betimleyici bir dille yazılır. Ciddi ve anlaşılır bir dil kullanılır.
Makaleler kaça ayrılır?
Makale, gazetecilikle birlikte ortaya çıkmıştır. 12. Türk edebiyatında makale, Tanzimat dönemiyle birlikte ortaya çıkmıştır. Makaleler, edebi makaleler ve bilimsel makaleler olmak üzere iki kategoriye ayrılır.
Makale içeriği nelerden oluşur?
Makale Türleri Makale başlık, özet ve anahtar kelimeler, giriş, materyal ve yöntem, sonuçlar, tartışma ve kaynaklardan oluşur. Makale 16 sayfayı geçmemelidir. Özet 300 ± 50 kelime olmalıdır. Kısa araştırma makaleleri 6 sayfadan az olan araştırma makaleleridir.
Makale başlıkları nedir?
Bir metnin başında gelen ve içeriğini özetleyen cümleye başlık denir. Başlık, metinde ilk fark edilen ve okunan şeydir. Okuyucuya metin hakkında ipucu verir ve onu metni okumaya davet eder. Okuyucunun zihnini yönlendirir, düşüncelerini harekete geçirir ve metni anlamasına yardımcı olur.
Makalede neler olmalı?
Bir makale özet, ana metnin bölümleri, bir bibliyografya ve ekler (varsa) içermelidir. “Giriş” ve “Sonuç” bölümleri olmalıdır. “Sonuç” araştırmanın amacına ve kapsamına uygun olmalı; taslak ve özet halinde sunulmalıdır. Metinde belirtilmeyen hususlar “Sonuç”a dahil edilmemelidir.
Makale formatı nasıl olur?
Makaleler Microsoft Word kullanılarak Times New Roman yazı tipinde, tek satır aralıklı ve iki yana yaslı olarak yazılmalıdır. Metin 12 punto yazı tipinde olmalı ve dipnotlar 10 punto yazı tipinde olmalıdır. Başlık 12 punto yazı tipinde, kalın ve sayfada ortalanmış olmalıdır.
Makale özet bölümü nasıl olmalı?
Makale Özeti Bölümü *Araştırmanızın özlü bir açıklaması olmalı ve 150 ila 200 kelime arasında olmalıdır. *Metinde kullandığınız tüm başlıklar makalenin başlık yöntemine dahil edilmelidir. *Projede bulunmayan bilgileri özete dahil etmeyin.
İyi bir makale nasıl yazılır?
Başlık makalenin içeriğiyle uyumlu olmalıdır. Açıklayıcı olmalıdır. … Basit ve kısa olmalıdır. … İlgi çekici ve merak uyandırıcı olmalıdır. Makalenin gönderileceği derginin okuyucu kitlesine hitap etmelidir, sonuç makalesine değil…
Makale nedir maddeler halinde?
Makale, herhangi bir konu hakkındaki bir görüşü veya fikri savunmak ve kanıtlamak için yazılmış bir metindir. Gazete ve dergilerde yayınlanır. Bir gerçeği açıklamak, bir konu hakkındaki görüş ve düşünceleri sunmak veya bir tezi savunmak veya desteklemek için yazılan yazılara “makale” denir.
Makalenin temel ögesi nedir?
Herhangi bir konu hakkında makale yazılabilir. Temel olarak giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşur. Basit ve anlaşılır bir anlatım diline sahiptir.
Makale düzeni nasıl olmalı?
Makale metni Times New Roman yazı tipinde, 12 punto, 1 punto büyüklüğünde ve sayfanın her iki yanına hizalı olarak yazılmalıdır.
Makale kaç çeşittir?
Makale türleri: Deneysel araştırma makalesi.
Makale sıralaması nasıl olmalı?
Genel olarak bilimsel makalelerde yazarlık sıralaması kısaca şu şekildedir; bilimsel makalenin temel işini yapan kişi birinci yazar, çalışmayı denetleyen ve projeden sorumlu olan kişi son yazardır ve ara yazarlar ise çalışmaya yaptıkları katkıya göre sıralanır.
Bir makalede neler olmalı?
Makale yazarken dikkat edilecek hususlar: Türkçe ve İngilizce başlık mutlaka yer almalıdır… Makalenin özeti ve abstract’ı. … Anahtar sözcükler/anahtar kelimeler. … Giriş … Tartışma bölümü … Sonuç … Kaynakça. … Ekler.
Makale özet bölümü nasıl olmalı?
Makale Özeti Bölümü *Araştırmanızın özlü bir açıklaması olmalı ve 150 ila 200 kelime arasında olmalıdır. *Metinde kullandığınız tüm başlıklar makalenin başlık yöntemine dahil edilmelidir. *Projede bulunmayan bilgileri özete dahil etmeyin.
Makale giriş bölümü nasıl olmalıdır?
Makalenin “Giriş” kısmının 1 (bir) sayfadan uzun olmamasına dikkat edin. “Giriş” bölümünün temel amacı araştırmacıya hazırlanan yayının konusu veya sorunu hakkında ön bilgi sağlamaktır. Bu ön bilgileri sunarken aşırı ayrıntılı ve gereksiz cümlelerden kaçının.
Makale özet bölümü kaç kelime?
Türkçe makaleler aşağıdaki formata göre yapılandırılmış genişletilmiş bir İngilizce özet içermelidir. Genişletilmiş özetin uzunluğu toplamda 750 ila 1500 kelime arasında olmalıdır. Makale 3 ila 6 alakalı ve kısa anahtar kelime içermelidir.